Viihdettä viidellä vuosikymmenellä

Virroilla syntynyt vitsinikkari ja viihteen monitoimimies Juhani Viita aloitti keikkailun 70-luvun puolivälissä. Esiintymisiä on kertynyt yli 4000 mitä erilaisimmissa tapahtumissa maan eri puolilla.

Takana ovat tanssilavojen kulta-aikojen musisoinnit oman yhtyeen kanssa sekä laulusolistin rooli mm. ArtoVirenin ja Kimmo Yläjärven kokoonpanoissa. 90-luvulla Viita viihdytti ravintolakansaa 1000 illan verran ohjelmatoimisto Finnmanagen palkkalistoilla. Lähes 150 paikkakuntaa Karessuvannosta Kotkaan ja Porista Parikkalaan ja 450 eri ravintolaa hioivat innokkaasta ohjelmaisännästä viihteen ammattilaisen.

Vuosien varrella Viita on toiminut risteilyisäntänä lukuisilla laivoilla sekä isännöinyt kymmenet isot yleisötapahtumat, kuten Ruoveden Noitakäräjät, Ylöjärven Markkinat, Pohjaslahden Metsäiltamat, Virtain Juhannusmarkkinat, Visuveden Pusujuhlat, Visuveden teollisuusalueen markkinat, Kurun Markkinat ja mm. eri tapahtumia Lempäälän Ideaparkissa, Tampereen Koskikeskuksessa ja Tullintorilla.

Hyvän mielen nauruterapiaa

Ohjelmaisäntä Viidan tavaramerkkeinä tunnetaan lämminhenkinen vuorovaikutus ja kaikkien korville sopiva hyvän mielen huumoriviihde. Elävään elämään sijoittuvat tarinat ja kaskut saavat väen viihtymään ja ovat nauruterapiaa parhaimmillaan. Nykyisin Viidan vuosittaisten 150 keikan kalenterissa kolmannes on bussiretkiä, kolmannes senioritapahtumia ja loput yritysten keikkoja.

Synttäreiden seremoniamestari

-Monet perhejuhlien järjestäjät tilaavat tärkeään tapahtumaansa tunnelmasta huolehtivan seremoniamestarin, joka saa väen viihtymään ja juhlassa on oikeassa suhteessa sekä arvokkuutta että hurttia huumoria, sanoo Juhani Viita. Hän kertoo viime aikoina isännöineensä lukuisat syntymäpäiväjuhlat nelikymppisistä aina 90-vuotispäiviin. Tunnelmalliset musiikit ja viihteelliset ohjelmanumerot rytmittävät juhlien kulkua, toteaa Viita.

Lauletaan yhdessä muistojen musiikkia

Musiikki viihdyttää, koskettaa ja herättää muistoja. Laulaminen on lääkettä mielelle, muistille, sydämelle ja keuhkoille. Sadat yhteislaulutilaisuudet vetäneen Viidan ohjelmatarjonta on saanut hyvän suosion niin laulujen kuin niihin sisältyvien tarinoidenkin myötä. ”Kuplettien mestarit”, ”Talven tunnelmia”, ”Reipasta kantria”, ”Syyspihlajan alla”, ”Karjalan kunnailla”, ”Arkihuolesi kaikki heitä” ja mm. ”Kotimaani ompi Suomi” ovat esimerkkejä suositusta ohjelmatarjonnasta.

Kuuntele tästä Juhanin tekemä ja esittämä laulu: