Koillis-Pirkanmaa ja Keurusselkä

Juupajoki - Mänttä-Vilppula - Keuruu - Kuorevesi

Kenkämuseota - siipirataslaivaa - ilmailun historiaa

Juhani Viidan johdolla toteutuva kesäinen bussiretki vie matkalaiset kiehtoviin kohteisiin ja erinomaisiin elämyksiin koilliselle Pirkanmaalle ja Keuruulle.

Ensimmäinen kohteemme on Juupajoki, missä kuulemme parhaita paloja seutukunnan historiasta ja vierailemme mielenkiintoisessa Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseossa.

Suomalaisen jalkineteollisuuden alkujuurilta matkaamme Vilppulan ja Kolhon ohi Keuruun keskustaajamassa sijaitsevaan Ahtolan satamaan. Nousemme m/s Elias Lönnrot -siipirataslaivaan ja teemme tunnin mittaisen risteilyn. Ihastelemme Keurusselän sinertäviä selkiä ja eläydymme aikaan, jolloin alkuperäinen s/s Elias Lönnrot seilasi seutukunnan vesiä.

Risteilyn jälkeen nautimme retken hintaan sisältyvän buffet-lounaan ja vietämme aikaa Mänttä-Vilppulan Myllyrannassa uniikkien putiikkien monipuoliseen tarjontaan tutustuen.

Matkamme jatkuu Kuorevedelle, joka on Hallin Jannen ja ilmailuhistorian seutua. Vierailemme Hallinportin ilmailumuseossa ihmettelemässä ainutlaatuisia lentokoneita ja tutustumme Karhumäen lentäjäveljesten uraauurtavaan toimintaan sekä heidän Karair-lentoyhtiönsä saavutuksiin. Loppumatkalla kertaamme vielä mukavan retkipäivän antia ennen kotikulmille paluuta.

Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä, jonka tarttuvat tarinat sekä hilpeä huumori rytmittävät tätäkin matkaa.