Loistava Luoteis-Pirkanmaa

Seitseminen - Aitoneva - Puumila - Pyhäniemi

Kansallispuistosta Kalevi Keihäsen jalanjäljille

Tämä Juhani Viidan johdolla toteutuva opastettu ja ohjelmallinen bussiretki on leppoisa hyvän mielen matka Tampereen seudulta Luoteis-Pirkanmaalle. Pääkohteemme on 2000 asukkaan Kihniö, joka on reilusti kokoaan suurempi matkailupitäjä.

Ylöjärven Mutalasta ajelemme mielenkiintoisia kyläteitä Seitsemisen kansallispuistoon. Matkan hintaan sisältyvän retkievään jälkeen tutustumme saloseutujen entisyyten Koveron tilalla. Torppa, pakari, karjasuoja, aitat ja peltotilkut kertovat vaikuttavalla tavalla erämaa-asujien elämästä ennen meidän aikaamme.

Seitsemisestä jatkamme Itä-Aureeseen. Näemme kauniin kirkon ja erikoisen kahdeksanjalkaisen kellotapulin. Kihniön Aitonevalle saavuttaessa tutustumme turvemuseoon ja ihmettelemme viereisen näyttelykentän valtavia suokoneita. Vielä 1980-luvulle saakka turvetuotanto oli merkittävä työn ja toimeentulon antaja seudulla. Matkan hintaan sisältyvän lounaan nautimme Puumilan talossa, missä on aikaa myös tutustua käsityömyymälän monipuoliseen tarjontaan.

Kihniön kuuluisuus Kalevi Keihänen muistetaan chinchillaturkistaan ja ennakkoluulottomista ideoistaan matkailuyrittäjänä. Pyhäniemen lomakeskuksessa kertaamme hänen vaiherikasta elämäänsä, tutustumme Keihäsestä kertovaan näyttelyyn ja ihastelemme upeita maisemia. Paluumatkalla pistäydymme vielä Ylöjärven Juustoportin herkkupuotikahviossa.

Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä. Tarttuvat tarinat ja hilpeä huumori rytmittävät tätäkin matkaa. Ja varmasti väki viihtyy. Toteutusaika toukokuulta lokakuulle. Kesto 8-9 tuntia.