Näsijärven kierros ja Killinkoski

Tampere - Ylöjärvi - Virrat - Ruovesi - Tampere

Kiehtovia kohteita – Erinomaisia elämyksiä

Näe ja koe opastettu ohjelmallinen Näsijärvi -kierros leppoisalla päiväretkellä Juhani Viidan johdolla. Matka sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille. Matkan kesto on n. 9 tuntia.

Lähtö aamulla Tampereen seudulta Näsijärven länsireunaa ajellen Kuruun. Kuulemme ja koemme seudun parhaat palat entisyydestä tähän päivään. Graniitti ja perinteikäs metsäoppilaitos ovat Kurun sielu. Vierailemme E.Väisäsen kivityöliikkeessä.

Matkan jatkuessa Virtain puolelle näemme Vaskiveden taistelujen muistomerkin ja kertaamme itsenäisyytemme alkuvaiheita.Tämän jälkeen vietämme hetken upean Matias Kappelin maisemissa Härköskylässä.

Virtain Perinnekylässä nautimme matkan hintaan sisältyvän lounaan. Kuulemme mielenkiintoiset tarinat seutukunnan vaiheista 1800-luvulta nykyhetkeen.

Matkamme kohokohdaksi nousee Kulttuurimatkailukeskus Wanha Tehdas Virtain Killinkoskella. Paikka on suomalaisen valokuvataiteen, arkkitehtuurin, teollisuuden ja kyläelämän historiaa täynnä oleva museaalinen kokonaisuus. Opastetulla kierroksella on paljon kuultavaa ja katsottavaa. Uutuutena kansallisvalokuvaajamme I.K.Inhan elämäntyötä esittelevä upea Into-keskus. Aikaa on myös ostoksiin nauhamyymälässä ja kirpputorilla.

Killinkoski -vierailumme jälkeen suuntaamme Näsijärven itäreunaa seuraillen Ruoveden kautta Teiskoon. Näemme Paarlahden vuonon ja 1800-luvun lopussa valmistuneen graniittisen Aunessillan. Vierailemme iloisesta asiakaspalvelustaan ja erinomaisista tuotteistaan tunnetulla viinitilalla.

Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä, jonka tavaramerkkeinä ovat pettämätön tilannetaju ja lämminhenkinen vuorovaikutus. Tarttuvat tarinat ja virkistävä viihde rytmittävät tätäkin matkaa. Ja taatusti väki viihtyy.