Päiväretki Näsijärven ympäri ja Virtain Perinnekylä

Tampere-Ylöjärvi-Virrat-Ruovesi-Tampere

Kiehtovia kohteita - erinomaisia elämyksiä - Tarttuvia tarinoita - virkistävää viihdettä

Opastettu ja ohjelmallinen Näsijärven kierros on leppoisa kokopäiväretki Juhani Viidan johdolla. Keväästä 2017 alkaen tämä suosittu bussiretki on toteutunut kymmenien yhdistysten kevät-, kesä- tai syysretkenä.Mainioista maisemista, kohdevierailuista, historian tarinoista ja huumoriviihteestä on nauttinut jo yli 2500 tyytyväistä matkalaista.

Matkan aluksi ajelemme Näsijärven länsireunaa graniitistaan tunnettuun Kuruun. Vierailemme Kivityöliike E.Väisäsen tiloissa, missä tutustumme Pirkanmaan maakuntakiveen ja ihastelemme myyntinäyttelyn monipuolista esineistöä.

Retkemme jatkuessa Virtain puolelle nautimme matkan hintaan sisältyvät munkkikahvit Vaskiveden Rasin Tuvassa. Härköskylässä näemme Matias Kappelin ja piipahdamme Herraskylän Helmien talossa, joka on koru- ja käsityöihmisten aarreaitta.

Virtain Perinnekylän Perinne Elää -ohjelma vie meidät hauskalle aikamatkalle entisajan elämän pariin. Rajalahden talossa tapaamme arvonsa tuntevan kirkkoherran, karhunkaatajan ja lupsakan piikalikan. Ohjelmatuokio on ehdottomasti yksi retkipäivämme kohokohdista.

Matkan hintaan sisältyvän buffet-lounaan jälkeen suuntaamme Virtain keskustaajaman kierrokselle, jonka varrella ovat Antti Hakolan piirtämä kirkko ja mm. laivaranta. Jatkamme Torisevan rotkojärvien ohi Ruoveden Visuvedelle, missä kertaamme kylän sahateollisuuden historiaa ja kuulemme uusista innovaatioista.

Pistäydymme Runebergin lähteellä ja ajelemme Suomen kauneimmaksi kirkonkyläksi mainitun Ruoveden läpi. Matkamme jatkuessa Teiskoon näemme Paarlahden vuonon ja 1800-luvun lopulla valmistuneen graniittisen Aunessillan. Sokerina pohjalla on vielä vierailu iloisen palvelun Teiskon Viinissä, missä tutustumme yrityksen toimintaan. Ostosmahdollisuus.

Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä, jonka tavaramerkkeinä tunnetaan pettämätön tilannetaju ja lämminhenkinen vuorovaikutus. Huumori ja musiikki rytmittävät tätäkin matkaa. Ja taatusti väki viihtyy.