Päiväretki Näsijärven ympäri ja Virtain Perinnekylä

Tampere-Ylöjärvi-Virrat-Ruovesi-Tampere

Kiehtovia kohteita - erinomaisia elämyksiä - Tarttuvia tarinoita - virkistävää viihdettä

Opastettu ja ohjelmallinen Näsijärven kierros on leppoisa kokopäiväretki Juhani Viidan johdolla. Keväästä 2017 alkaen tämä suosittu bussiretki on toteutunut jo kymmenien yhdistysten kevät-, kesä- tai syysretkenä.

Mainioista maisemista, kohdevierailuista, historian tarinoista ja huumoriviihteestä on nauttinut jo yli 1000 tyytyväistä matkalaista.

Matkamme alkaa Tampereen seudulta Näsijärven länsireunaa seuraillen graniitistaan tunnettuun Kuruun. Vierailemme Kivityöliike E.Väisäsen tiloissa, missä tutustumme Pirkanmaan maakuntakiveen ja ihastelemme myyntinäyttelyn monipuolista esineistöä.

Retkemme jatkuessa Virtain puolelle näemme Vaskiveden taistelujen muistomerkin ja nautimme matkan hintaan sisältyvät munkkikahvit viihtyisässä Rasin Tuvassa. Härköskylässä vietämme hetken upeassa Matias Kappelissa ja piipahdamme Helmien talossa, joka on koru- ja käsityöihmisten aarreaitta.

Virtain Perinnekylän Perinne Elää -ohjelma vie meidät hauskalle aikamatkalle entisajan elämän pariin. Rajalahden talossa tapaamme arvonsa tuntevan kirkkoherran, karhunkaatajan, lupsakan piikalikan ja laiskanpulskean renki-Taavin. Ohjelmatuokio on ehdottomasti yksi retkipäivämme kohokohdista.

Matkan hintaan sisältyvän buffet-lounaan jälkeen suuntaamme Virtain keskustaajaman kierrokselle. Näemme Antti Hakolan piirtämän kirkon, laivarannan ja mm. urheilukeskuksen. Jatkamme Torisevan rotkojärvien ohi Ruoveden Visuvedelle, missä kertaamme kylän sahateollisuuden historiaa ja kuulemme uusista innovaatioista.

Pistäydymme Runebergin lähteellä, ajelemme Suomen kauneimmaksi kirkokyläksi 50-luvulla valitun Ruoveden läpi ja pyörähdämme myös laivarannan maisemissa. Matkamme jatkuessa Teiskoon näemme Paarlahden vuonon ja 1800-luvun lopussa valmistuneen graniittisen Aunessillan. Sokerina pohjalla on vielä vierailu iloisen palvelun Teiskon Viinissä, missä kahvittelemme ja tutustumme yrityksen toimintaan. Ostosmahdollisuus.

Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä, jonka tavaramerkkeinä ovat pettämätön tilannetaju ja lämminhenkinen vuorovaikutus. Huumori ja musiikki rytmittävät tätäkin matkaa. Ja taatusti väki viihtyy.