Roineen kierros

Tampere - Kangasala - Valkeakoski - Pälkäne - Hauho - Tampere

Tehtaiden piiput - Maaseudun maut ja maisemat

Opastettu ohjelmallinen bussiretki Juhani Viidan johdolla on leppoisa hyvän mielen matka. Lauluissakin tunnetuiksi tulleet kansallismaisemat avautuvat kiehtovina eteemme. Mielenkiintoiset kohteet tarjoavat katsottavaa ja koettavaa kaiken ikäisille.

Karjalan kansan evakkotaipaleet, jälleenrakentamisen aika, Suuren Pohjan sodan taistelut ja keskiaikaisen kirkon historia kertautuvat. Hetki automuseossa antaa hyvän kuvan itsenäisyytemme ajan liikenteen kehittymisestä. Halukkaat voivat kiivetä näkötorniin ihailemaan Roineen ja Längelmäveden silmiä hiveleviä maisemia.

Piipahdamme myös Kanta-Hämeen puolelle Hauholle, missä Lautsian lomakeskuksessa nautimme matkan hintaan sisältyvän maittavan lounaan. Makukylänä tunnetun Laitikkalan lähiruokapuotien ohi emme myöskään aja pysähtymättä. Kaikki tämä sisältyy noin viiden tunnin mittaisen puolipäiväretken ohjelmaan.

Kokopäiväretki sisältää edellämainitun lisäksi kaksi erinomaista kohdetta. Vierailu Myllysaaren museossa Valkeakoskella on hieno aikamatka seudun entisyyteen, työläisten elämään ja mm. suomalaisen jalkapalloilun vuosikymmeniin. Ihmeteltävänä kaiken muun ohella on vuorineuvos Juuso Waldenin vuonna 1963 hankkima aito venetsialainen gondoli.

Rönnvikin viinitilalla Pälkäneellä siirrymme vahvasti takaisin nykyaikaan. Kuulemme maaseutuyrityksen ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Oppaan johdolla perehdymme viinintuotantoon ja tuotteisiin. Tutustumme myös broileri-kasvatukseen sekä yleisesti maatalouden harjoittamiseen. Tilaopastuksen kruunaa makuhermoja kutkuttava lasillinen talon suosikkijuomaa. Ostosmahdollisuus.

Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä, jonka tavaramerkkeinä ovat pettämätön tilannetaju ja lämminhenkinen vuorovaikutus. Tarttuvat tarinat ja virkistävä viihde rytmittävät tätäkin matkaa. Ja taatusti väki viihtyy.