Matkat kaikille

Tervetuloa Viitapalveluiden matkoille 2024

Keväinen kulttuurimatka Helsinkiin
torstaina 25.4.2024 TÄYNNÄ!

Oodi – Musiikkitalo – Ateneum – Eero Järnefelt

Pirkkalan Vanha kirkko 8.15, Suuppa ja vanhan kirjaston pysäkki 8.20, TB:n pysäkki 8.25, Killo 8.30, Härmälän koulun pysäkki ja Härmälän K-Marketin pysäkki 8.35 ja Tampereen Vanha kirkko 9.00. Paluu klo 20.30 – 21 aikoihin.

Helsingin keskustassa sijaitseva keskustakirjasto Oodi on uusi olennainen osa Helsingin urbaania ympäristöä ja Töölönlahden merkkirakennusten joukkoa. Ylintä kerrosta lukuun ottamatta Oodin julkisivu on kauttaaltaan puurakentamisen mestarinäyte. Myös sisäverhoilussa puuta on käytetty monin muodoin. Oodissa nautimme retkihintaan sisältyvän buffet-lounaan, minkä lisäksi aikaa jää hetki omatoimiseen tutustumiseen.

Musiikkitalon tunnin mittaisella kierroksella kuulemme muun muassa, mikä on sointilatvus, voiko salin penkeillä olla keuhkot ja millaiset ovat uudet urut? Oppaat kuljettavat Musiikkitalon arkkitehtuurin ja akustiikan maailmoihin kiehtovien tarinoiden avulla. Tutustumme myös talon toimintaan ja näemme vaikuttavan konserttisalin.

Musiikkitalon jälkeen vuorossa on Ateneum, jonka ajankohtainen näyttely esittelee kosmopoliitin kulttuuriperheen kasvatin Eero Järnefeltin mittavaa tuotantoa sekä taiteilijan merkitystä Suomen taiteelle ja suomalaisuudelle. Muun muassa Järnefeltin upeat luontokuvaukset ovat hieno taide-elämys.

Hinta:

 • 67 € / hlö eläkeläiskortilla
 • 55 € / hlö Museokortilla
 • 75 € / hlö ilman eläkeläiskorttia ja ilman Museokorttia.

Sis. bussikuljetuksen, Oodin buffet-lounaan, Musiikkitalon pääsy- ja opastusmaksun ja Ateneumin sisäänpääsyn. Maksu käteisellä bussissa. Tauko meno- ja paluumatkalla.

Matkanjohtajana Juhani Viita, jolle ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Upeiden elämysten bussiretki
tiistaina 7.5.2024 TÄYNNÄ!

Ainutlaatuinen Tuusulanjärven taiteilijayhteisö

Sibeliuksen Ainola - Ahon Ahola - Halosen Halosenniemi

Lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta klo 8.00. Paluu klo 19 aikoihin.

Tuusulanjärven rannoille syntyi noin sata vuotta sitten ainutlaatuinen taiteilijayhteisö, jolla oli aivan erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä. Tänään kansallisromanttiset taiteilijakodit vievät kävijänsä
aitoihin tunnelmiin, joissa synnytettiin se kansallistunne, joka inspiroi ja johdatteli kansakunnan itsenäistymiseen 1917.

Päivän aikana vierailemme paikallisoppaiden johdolla Sibeliuksien Ainolassa ja taidemaalari Pekka Halosen Halosenniemessä. Lisäksi tutustumme omatoimisesti Juhani Ahon taiteilijakoti Aholaan. Retkihintaan sisältyvän lounaan nautimme ravintola Krapin Mankelissa.

Menomatkalla pidämme tauon Tervakosken Linnatuulessa ja paluumatkalla Riihimäen Ullan Pakarissa. Matkanjohtajana Juhani Viita.

Hinta:

 • 80 € / hlö eläkeläiskortilla
 • 55 € / hlö Museokortilla
 • 90 € / hlö ilman eläkeläiskorttia ja ilman Museokorttia.

Sis. bussikuljetuksen, opastettuina Ainolan ja Halosenniemen, Aholan pääsymaksun ja Ravintola Mankelin buffet-lounaan. Käteismaksu bussissa päivän aikana.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Kulttuuria, kädentaitoja ja mainioita makuja
torstaina 16.5.2024 TÄYNNÄ!

Sastamalan sydänmailla

Sarkia – Rukkitaivas – Nahkaverstas – Huitun tila - Herkkujuustola

Lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta klo 8.00, Lentävänniemen koulun pysäkiltä klo 8.30, (Like:n ja XXL:n pysäkit klo 8.35). Paluu klo 16.30 – 17.00 aikoihin.

Juhani Viidan johdolla toteutuva bussiretki vie kiehtoviin kohteisiin Sastamalan eri puolille. Aamupäivän vietämme Kokemäenjoen varrella Kiikassa, tutustuen runoilija Kaarlo Sarkian lapsuusmaisemiin ja nuoruusajan kotiinsa.

Tänäkin päivänä monet tunnistavat vuonna 1902 syntyneen Sarkian säkeet: "Älä elämää pelkää, älä sen kauneutta kiellä. Suo sen tupaasi tulla tai jos liettä ei sulla, sitä vastaan käy tiellä, älä käännä sille selkää. Älä haudoille elämää lymyyn kulje: ei kuolema sinulta oveaan sulje.”

Vierailemme myös Kiikan Rukkitaivas -museossa sekä Nahkaverstas Eliisa- Marjaanassa. Maittavan buffet-lounaan jälkeen ajelemme Mouhijärven Häijääseen tutustumaan Huitun lammastilaan ja ennen kotimatkaa pistäydymme vielä sveitsiläissyntyisen Peter Dörigin Herkkujuustolassa.

Kaarlo Sarkian nuoruusajan koti

Hinta 60 € / hlö

Sis. aamupäivän pullakahvit, buffet-lounaan, vierailukohteiden pääsy- ja opastusmaksut sekä matkanjohdon. Käteismaksu bussissa.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Erinomaisten elämysten keväinen lähimatka
tiistaina 21.5.2024 TÄYNNÄ!

Akaan alpakat ja Visavuori

Lähtö Multisillasta klo 8.30 ja Tampereen Vanhalta kirkolta klo 9.00. Paluu klo 17-18 aikoihin.

Aamupäivän alkajaisiksi ajelemme Akaaseen, missä saamme tutustua suloisiin alpakoihin ja laamoihin. Kuulemme tilan isäntäväeltä tarinaa näistä kesyistä eläimistä, joita pääsemme vapaasti rapsuttelemaan.

Tämän jälkeen jatkamme Visavuoreen, joka on kuvanveistäjä Emil Wikströmin 1900-luvun alussa rakentama ainutlaatuinen hirsilinna Vanajaveden äärellä Valkeakoskella. Lyhyen alkuopastuksen jälkeen on hyvää aikaa tutustua karjalaisvaikutteiseen taiteilijakotiin sekä kansallisromanttisen kauden elämään ja kiehtoviin teoksiin.

Visavuoressa ovat paikallaan alkuperäiset huonekalut ja Wikströmin suunnittelemat upeat takat. Talon urut ja tähtitorni kertovat osaltaan taiteilijamestarin monista mielenkiinnon kohteista. Toinen toistaan upeampia veistoksia on esillä noin sata. Visavuoren entisöity puutarha on myös näkemisen ja kokemisen arvoinen. Vanhoissa rakennuksissa on portaita, jotka edellyttävät kohtalaisen normaalia liikuntakykyä.

Emil Wikströmin tyttärenpoika Kari Suomalainen tunnetaan pilapiirroskulttuurimme edelläkävijänä. Visavuoren Kari-paviljongissa pääsemme suomalaisuuden ytimeen. Piirroksissa kertautuu maamme lähihistoria huumorin ja taiteen yhdistelmänä. Hissillisessä Kari-paviljongissa liikkuminen on helppoa.

Visavuoresta siirrymme läheiseen Päivölän Opistoon buffet-lounaalle. Kiireettömän aterian jälkeen retkipäivämme jatkuu Iittalan Lasikylässä, missä tutustumme uniikkien putiikkien tarjontaan. Ennen kotimatkaa käymme vielä nauttimassa iltapäivän munkkikahvit Parolan sotilaskodissa Hattulassa.


akaan alpakat

Hinta 55 € / hlö

Sis. bussikuljetuksen, alpakkatilan pääsymaksun, Visavuoren alkuopastuksen ja pääsymaksun, buffet-lounaan, Sotilaskodin munkkikahvit ja monet mukavat tarinat matkanjohtaja Juhani Viidan toimesta. Museokortilla 47 € / hlö. Käteismaksu bussissa.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Leppoisa lähimatka
lauantaina 25.5.2024

Roineen kierros

Kulttuurikeskus Äijälä, Myllysaaren museo, Rönnvikin viinitila ja Vehoniemen Automuseo.

Lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta klo 9.00. Paluu klo 17 aikoihin.

Juhani Viidan johdolla toteutuva Roineen kierros on leppoisa päiväretki. Pirkanmaan maakuntalaulussakin mainitut kansallismaisemat avautuvat kiehtovina eteemme. Mielenkiintoiset kohteet tarjoavat runsaasti koettavaa ja katsottavaa.

Ensimmäiseksi vierailemme Kulttuurikeskus Äijälässä Kangasalla. Hyvin rakennetussa näyttelytilassa tutustumme talon oppaiden johdolla Karjalan kansan vaiheisiin kotiseuduillaan, evakkotaipaleilla ja jälleenrakentamisen aikana. Lopuksi vietetään tuokio karjalaisten laulujen parissa. Tämän jälkeen matka jatkuu ohi Liuksialan kartanon, jolloin kertaamme Kaarina Maununtyttären elämää.

Valkeakoskella tutustumme Myllysaaren museon monipuoliseen tarjontaan. Seutukunnan historia esittäytyy laadukkaiden museo-osastojen myötä ja näemme Juuso Waldenin Italiasta hankkiman aidon gondolin. Suomen jalkapallomuseo on puolestaan urheilun ystävien ehdoton suosikki.

Valkeakoskella myös nautimme matkan hintaan sisältyvän buffet-lounaan. Tämän jälkeen ajelemme Pälkäneelle ja sen kuuluisaan Laitikkalan makukylään. Rönnvikin tilalla voi maistella talon suosikkiviiniä ja tehdä ostoksia viinimyymälässä.

Tämän jälkeen jatkamme Vehoniemen Automuseolle, missä voi tutustua entisaikojen kulkuneuvoihin, istahtaa kahvikupposen ääreen ja tehdä vaikkapa tuliaisostoksia. Näkötornista pääsee ihastelemaan Roineen ja Längelmäveden upeita maisemia.

Halosenniemi

Hinta 55 € / hlö

Sis. bussikuljetuksen, buffet-lounaan, Äijälän pääsy- ja opastusmaksun, Myllysaaren pääsymaksun ja matkanjohdon. Käteismaksu bussissa.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Eurajoki Selkämeren syleilyssä
keskiviikkona 29.5.2024 TÄYNNÄ!

Olkiluoto ja Ruukinkartano

Lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta klo 7.30 ja Lielahden Rientolasta klo 8.00. Mukaan myös Lielahden Liken ja 3-tien XXL:n pysäkeiltä. Paluu klo 18-19.

Keväinen bussiretkemme vie kiehtoviin kohteisiin ja mahtaviin maisemiin maamme länsirannikolle. Menomatkalla nautimme Kauttuan Ruukinkartanon juhlavassa ravintolassa buffet-lounaan. Ehdimme myös ihastella historiallisen kartanon upeata miljöötä.

Tämän jälkeen jälkeen ajamme Olkiluotoon, jonka vierailukeskuksessa meille tarjoillaan tervetuliaiskahvit. Sitten teemme paikallisoppaan johdolla omalla bussillamme aluekierroksen ja vierailemme myös voimalaitosjäteluolassa. Ennen kotimatkaa tutustumme vielä Sähköä uraanista -tiedenäyttelyyn.

olkiluoto

Hinta 60 € / hlö

Sis. bussikuljetuksen, Kauttuan Ruukinkartanon buffet-lounaan ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta. Olkiluodon vierailu on maksuton ja Teollisuuden Voima Oyj tarjoaa siellä myös kahvit.

Ilmoittautumiset henkilötietoineen perjantaihin 10.5.2024 mennessä: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Kesämatkojen suosikki
perjantaina 7.6.2024

Porvoo – Tunnelmallisten hetkien kaupunki

Lähtö Ikaalisten torilta klo 6.30, Ylöjärven Matkatieltä klo 7.00, Tampereen Vanhalta kirkolta klo 7.15 ja Toijalan torilta klo 8.00. Paluu Toijalaan noin klo 19.30, Tampereelle 20.15. aikoihin.

 • Runebergin kotimuseo opastettuna
 • Keskiaikainen Porvoon tuomiokirkko
 • Ravintola Fabrikenin buffet-lounas
 • Vanhan kaupungin kujat, kahvilat ja puodit
 • Brunbergin makeistehtaan tehtaanmyymälä
 • Matkanjohtajana Juhani Viita

Tutustumme oppaan johdolla kansallisrunoilijamme Johan Ludvig Runebergin ja vaimonsa Fredrikan kotiin, joka museoituna on kiehtova vierailukohde ja yksi Porvoon suosituimmista nähtävyyksistä.

Upeassa Porvoon tuomiokirkossa puolestaan teemme aikamatkan maamme historiaan aina 1200-luvulta Aleksanteri I:n aikojen kautta näihin päiviin.

Vanhan Porvoon ainutlaatuisuutta tullaan katsomaan eri puolilta maailmaa. Vaikka alueella eletään vahvasti nykypäivää, on moni asia sopivasti ennallaan. Hienosta tunnelmasta bussiretkeläiset saavat nauttia lounaan jälkeen omaan tahtiin ennen Brunbergin tehtaanmyymälän ostoskäyntiä. Menomatkalla tauko Tervakosken Linnatuulessa ja palatessa Riihimäen Ullan Pakarissa.

Porvoon tuomiokirkko

Hinta 65 € / hlö (Museokortilla 60 € / hlö)

Sis. bussikuljetuksen, Runebergin kotimuseon pääsy- ja opastusmaksut, buffet-lounaan, muut kohdevierailut sekä matkanjohdon ja monet tarinat Juhani Viidan toimesta.

Tiedustelut ja varaukset:: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

LISÄLÄHTÖ upealle kesäretkelle
perjantaina 14.6.2024

Ainutlaatuinen Tuusulanjärven taiteilijayhteisö

Sibeliuksen Ainola - Ahon Ahola - Halosen Halosenniemi

Lähtö Sastamalan linja-autoasemalta klo 7.30 ja Tampereen Vanhalta kirkolta klo 8.30. Paluu klo 20 aikoihin.

Tuusulanjärven rannoille syntyi noin sata vuotta sitten ainutlaatuinen taiteilijayhteisö, jolla oli aivan erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä. Tänään kansallisromanttiset taiteilijakodit vievät kävijänsä aitoihin tunnelmiin, joissa synnytettiin se kansallistunne, joka inspiroi ja johdatteli kansakunnan itsenäistymiseen 1917.

Päivän aikana vierailemme paikallisoppaiden johdolla Sibeliuksien Ainolassa ja Juhani Ahon taiteilijakodissa Aholassa. Lisäksi tutustumme omatoimisesti taidemaalari Pekka Halosen Halosenniemeen. Kiireettömän päivän lomassa nautimme retkihintaan sisältyvän buffet-lounaan.

Hinta:

 • 55 € / hlö Museokortilla
 • 80 € / hlö ilman Museokorttia eläkeläisiltä
 • 90 € / hlö ilman Museokorttia tai ilman eläkeläiskorttia

Sis. bussikuljetuksen, ohjelman mukaiset pääsy- ja opastusmaksut, buffet-lounaan sekä matkanjohdon Juhani Viidan toimesta. Käteismaksu bussissa.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Kesäretkelle Linnainmaalta, Hervannasta ja Tampereen keskustasta
tiistaina 18.6.2024 TÄYNNÄ!

Loistava Luoteis-Pirkanmaa ja Anne Mattilan taidekahvila

Lähtö Linnainmaalta Hannulankatu 1:n pihasta klo 8.00, Hervannan Pietilänkadulta Kauppakeskus Duon vierestä klo 8.30 ja Tampereen Vanhalta kirkolta klo 9.00. Paluu klo 19 aikoihin.

Juhani Viidan johdolla toteutuva bussiretki vie mainioihin matkailukohteisiin ja erinomaisiin elämyksiin Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Matkan alkajaisiksi ajelemme Kurun kautta Itä-Aureeseen Aurejärven kirkon mäelle. Pidämme pienen tauon ja nautimme kevyen välipalan.

Matkamme jatkuu idyllisiä kyläteitä Aitonevalle, joka oli vuosikymmeniä Kihniön kunnan merkittävä elinvoimatekijä. Vierailemme turvemuseossa ja halukkaat ehtivät ihmettelemään myös näyttelykentän valtavia suokoneita.

Kihniön kuuluisuus Kalevi Keihänen muistetaan chinchillaturkistaan ja ennakkoluulottomista ideoistaan matkailuyrittäjänä. Pyhäniemen lomakeskuksessa muistelemme hänen vaiherikasta elämäänsä ja piipahdamme Keihäsestä kertovassa näyttelytilassa. Buffet-lounas sisältyy retkihintaan.

Kiireettömän aterian jälkeen ajelemme Satakunnan puolelle Karviaan Annen Taidekahvilaan. Taiteilija Anne Mattila tai joku muun yrityksen edustaja kertoo paikan entisyydestä ja nykyhetkestä. Kymmenet hienot taidemaalaukset ovat ihasteltavina ja nautimme kahvit muhkeiden munkkien kera. Alueella on useita näyttelytiloja, taidepolku ja lahjapuoti. Ennen kotimatkaa vierailemme Jalasjärvellä Pramian viinatehtaan myymälässä ja Jalasjärven Juustoportissa.

suokone

Hinta 60 € / hlö

Sis. bussikuljetuksen, välipalan, Aitonevan turvemuseon opastusmaksun, buffet-lounaan, Taidekahvilan esittelyn ja munkkikahvit, muut kohteet ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Bussiretki
lauantaina 10.8.2024

Fiskarsin Ruukki - Åminnen kartano - Billnäs

Lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta klo 8.00. Paluu klo 19.30 aikoihin.

Raaseporissa sijaitseva Fiskarsin ruukki on suomalaisen teollisuuden edelläkävijä. Paikallisoppaan johdolla ihastelemme edelleen vahvana elävää tekemisen, luomisen ja yhteisöllisyyden perinnettä. Näemme myös upeaa arkkitehtuuria keskieurooppalaista maisemaa muistuttavan luonnon keskellä.

Seudulla polveileva historiallinen Kuninkaantie kulki jo 1300-luvulla Norjasta Ruotsin halki Turkuun, josta se jatkui Etelä-Suomen läpi Viipuriin ja Pietariin. Kuninkaat, heidän kuriirinsa, piispat, porvarit, taiteilijat sekä armeijat ovat kulkeneet tietä, joka palveli ensin Turun ja Viipurin välisenä ratsupolkuna ja sitten postitienä.

Tunnin mittaisella kiertoajelulla tutustumme Fiskarsin ruukin monivaiheiseen historiaan. Paikannamme tärkeimmät nähtävyydet ja kuulemme tarinaa kylän käsityöläisistä, muotoilijoista ja taiteilijoista. Kierroksen jälkeen on aikaa tutustua alueen yrittäjien tarjontaan ja tehdä vaikkapa tuliaisostoksia. Buffetlounaan nautimme Åminnen kartanon ravintolan tunnelmissa.

Kotimatkamme alkaa Billnäsin ruukkikylän kautta Saloon, missä käymme tutustumassa Muurlan tehtaanmyymälän monipuoliseen tarjontaan. Menomatkalla pidämme tauon Forssan Autokeitaalla ja palatessa Humppilassa.

Fiskarsin Ruukki

Hinta 65 € / hlö

Sis. bussikuljetuksen, Fiskarsin opastuksen, buffetlounaan sekä matkanjohdon J.Viidan toimesta. Käteismaksu bussissa.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

UPEA UUTUUSMATKA
keskiviikkona 21.8.2024

Porin parhaat palat päivässä

Lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta klo 9.00. Paluu klo 19 aikoihin.

 • Aamupäivän pullakahvit Ulvilassa
 • Tutustuminen uudistettuun Friitalan Nahkamuseoon
 • Opastettu kiertoajelu Porin keskustan nähtävyyksillä
 • Vierailu Juseliuksen Mausoleumissa
 • Buffet-lounas suositussa Mekani-Ravintolassa
 • Rosenlew-museon ”jokaiselle jotakin” tarjonta
 • Reposaari ja Porin saaristotien maisemat
 • Näyttävä Noormarkun ruukkialue
 • Paluumatkan munkkikahvit Niinisalon sotilaskodissa
 • Matkanjohtajana Juhani Viita

Pori meri maisema

Hinta 68 € / hlö

sis bussikuljetuksen, aamukahvit, buffet-lounaan, Porin opastetun kiertoajelun, pääsymaksut, paluumatkan munkkikahvit ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta. Käteismaksu bussissa.

Tiedustelut ja varaukset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Mainioiden maisemien kesäretki
torstaina 22.8.2024

Kappale kauneinta Suomea

Kärkistensalmi – Päijänteen risteily Sysmästä – Pulkkilanharju

Lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta klo 8.00. Paluu klo 19 - 20 aikoihin.

 • Kärkistensalmen rantaravintolan ”kymmenkahvit”
 • Puurakentamisen mestarinäyte Luhangan kesäkirkko
 • Päijänteen risteily Sysmästä (1,5 tuntia)
 • Buffet-lounas
 • Suomen kaunein maisematie Pulkkilanharju
 • Vääksyn kanava
 • Kauppakeskus Tuulonen paluumatkan taukopaikkana

jarvimaisema ja silta

Hinta 65 € / hlö

Sis. ”kymmenkahvit”, risteilyn, buffet-lounaan, kohdekäynnit ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta. Käteismaksu.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä

Monien elämysten Ruskaretki
torstaina 10.10.2024

Kulttuuria – kädentaitoja - mainioita makuja!

Sastamalan sydänmailla

Sarkia – Rukkitaivas – Nahkaverstas – Huitun tila - Herkkujuustola

Tampereen Vanhalta kirkolta klo 8.30. Paluu klo 17 aikoihin.

Tunnin ajomatkan jälkeen nautimme kahvit Pyymäen Leipomolla, minkä jälkeen jatkamme aamupäivää Kokemäenjoen varrella Kiikassa, tutustuen runoilija Kaarlo Sarkian lapsuusmaisemiin ja nuoruusajan kotiinsa.

Tänäkin päivänä monet tunnistavat vuonna 1902 syntyneen Sarkian säkeet: "Älä elämää pelkää, älä sen kauneutta kiellä. Suo sen tupaasi tulla tai jos liettä ei sulla, sitä vastaan käy tiellä, älä käännä sille selkää. Älä haudoille elämää lymyyn kulje: ei kuolema sinulta oveaan sulje.”

Vierailemme myös ainutlaatuisessa Kiikan Rukkitaivas -museossa, kuuluisalla riippusillalla sekä Keikyän Nahkaverstas Eliisa-Marjaanassa. Maittavan buffetlounaan jälkeen ajelemme Mouhijärven Häijääseen tutustumaan Huitun lammastilaan ja sveitsiläissyntyisen Peter Dörigin Herkkujuustolaan.

Kaarlo Sarkian nuoruusajan koti

Hinta 60 € / hlö

Sis. bussikuljetuksen, aamupäivän pullakahvit, buffet-lounaan, vierailukohteiden opastusmaksut sekä ja monet mukavat tarinat matkanjohtaja Juhani Viidan toimesta.

Ilmoittautumiset: 0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA

Lataa esite tästä