Matkat ryhmille

Opastetut ja ohjelmalliset bussiretket ryhmille

Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä, jonka tavaramerkkeinä tunnetaan lämmin vuorovaikutus ja hilpeä huumori. Tarinat seutukuntien historiasta ja ihmisten kohtaloista ovat saaneet erinomaisen palautteen. Myös musiikki rytmittää monia matkoja. Keväällä 2017 alkaneita retkiä eri tahojen kanssa on toteutettu jo lähes 400 kappaletta.

Viitapalveluiden päiväretket kestävät 6-12 tuntia ja ovat täyden palvelun kokonaisuuksia. Ne sisältävät kuljetukset laadukkaalla turistibussilla asiakkaan toivomasta paikasta, opastetut kohteet, buffet-lounaan, usein myös kahvit sekä matkanjohdon ja viihteet Juhani Viidan toimesta. Retket ovat räätälöitävissä asiakkaan kohdetoiveet huomioiden. Retket voidaan toteuttaa myös asiakkaan tilaamalla bussilla, jolloin bussin osuus vähennetään esitehinnasta. Retket voidaan toteuttaa myös paljon suosiota saaneina SOKKOMATKOINA.

Esitteiden hinnat ovat vähintään 45 hengen ryhmille Tampereen seudulta. Pyydä tarjous pienempien ryhmien retkihinnoista tai jos retki tehdään muualta kuin Tampereen seudulta. Viitapalvelut toteuttaa myös esteettömiä retkiä yhteistyössä Matrocks Oy:n kanssa. Viitapalvelut pidättää itselleen oikeuden retkien ohjelmien ja hintojen muutoksiin.

Tutustu tarjontaan ja ota yhteyttä

0440 836 156 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Juhani Viita keltaisessa hupparissa

Bussiretki kesäkuussa 2024

Arboretum Frick ja Akaan alpakat

Arboretum Frick ja Akaan alpakat

Ensimmäinen kohteemme on upea Kangasalan Arboretum Frick. Opastetulla kierroksella näemme mm. 800 alppiruusu- ja atsaleapensasta, 250 puulajia maailman eri puolilta ja eri 300 pensaslajia. Oppaana toimii Erkki Frick.

Matkamme jatkuessa kertaamme Kaarina Maununtyttären elämänvaiheita Ruotsin kuningattarena ja Liuksialan kartanon omistajana. Valkeakoskelle saavuttaessa muistelemme Juuso Waldenia ja paikkakunnan teollisuushistoriaa. Entisyys on vahvasti läsnä myös keskiaikaisessa Sääksmäen kirkossa, missä vierailemme ennen Päivölän Opiston buffet-lounasta.

Lounaan jälkeen ajamme pienen matkan Akaan puolelle ja pääsemme tutustumaan suloisiin alpakoihin ja laamoihin. Kuulemme tarinaa näistä kesyistä eläimistä ja mahdollisesti pääsemme paijaamaan mahdollisesti myös alkaneen kesän vasoja. Iltapäivän munkkikahvit nautimme Parolan sotilaskodissa ennen kotimatkaa.

Matkanjohtaja Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä. Tarttuvat tarinat ja hilpeä huumori rytmittävät tätäkin matkaa.

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. kuljetuksen laadukkaalla turistibussilla, Arboretumin pääsy- ja opastusmaksut, buffet-lounaan, alpakkatilan pääsymaksun, iltapäivän munkkikahvit, vierailun Sääksmäen kirkossa ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

 

Fantastinen Forssa

Fantastinen Forssa

Tällä Juhani Viidan johdolla toteutuvalla retkellä nautimme aamukahvit uunituoreiden pullien kera Jokioisten Leivän ravintolassa. Sitten pienen ajomatkan jälkeen vietämme ihastuttavan päivän Forssassa eli Tyykikylässä.

Forssan museon ja Kuosikeskuksen oppaat toivottavat meidät tervetulleiksi kotimaisen tekstiiliteollisuuden tarinoiden pariin. Vuonna 1849 käynistynyt teollisuus synnytti vireän tehdaskylän, joka kasvoi pehmeän puuvillan, kirjavien kankaiden, lujan betonin ja mittavan elintarviketuotannon kaupungiksi.

Forssan museon näyttelyjen ja opastusten kautta pääsemme kurkistamaan kiehtovaan palaseen maamme teollista historiaa. Forssan tehtaalaiset kehräsivät ja värjäsivät langat, kutoivat kankaat ja painoivat monenkirjavat kuviot.

Vierailemme myös läheisessä Luonnontieteen museossa, jonka mittavat kokoelmat muodostavat kiehtovan kokonaisuuden. Retkihintaan sisältyvä runsas buffet-lounas on meille katettuna Ravintola Vapriikkin.

Kiireettömän aterian jälkeen vietämme hetken ”vorssalaisen” musiikin parissa matkavetäjä Juhanin johdolla ja ajelemme mielenkiintoisen kaupunkikierroksen Forssan kaupunkioppaan opastamana. Kotimatkalla pistäydymme vielä tutustumassa Humppilan Lasin kauppakeskuksen tarjontaan.

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, aamukahvit, buffetlounaan, museoiden pääsy- ja opastusmaksut, opastetun kaupunkikierroksen sekä matkanjohdon ja viihteet Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

Monien elämysten päiväretki 2024

Fiskarsin Ruukki - Åminnen kartano - Billnäs

Fiskarsin ruukki ja Billnas

Lähtö Tampereen seudulta klo 8.00. Paluu klo 19 aikoihin.

Raaseporissa sijaitseva Fiskarsin ruukki on suomalaisen teollisuuden edelläkävijä. Paikallisoppaan johdolla ihastelemme edelleen vahvana elävää tekemisen, luomisen ja yhteisöllisyyden perinnettä. Näemme myös upeaa arkkitehtuuria keskieurooppalaista maisemaa muistuttavan luonnon keskellä.

Seudulla polveileva historiallinen Kuninkaantie kulki jo 1300-luvulla Norjasta Ruotsin halki Turkuun, josta se jatkui Etelä-Suomen läpi Viipuriin ja Pietariin. Kuninkaat, heidän kuriirinsa, piispat, porvarit, taiteilijat sekä armeijat ovat kulkeneet tietä, joka palveli ensin Turun ja Viipurin välisenä ratsupolkuna ja sitten postitienä.

Tunnin mittaisella kiertoajelulla tutustumme Fiskarsin ruukin monivaiheiseen historiaan. Paikannamme tärkeimmät nähtävyydet ja kuulemme tarinaa kylän käsityöläisistä, muotoilijoista ja taiteilijoista. Kierroksen jälkeen on aikaa tutustua alueen yrittäjien tarjontaan ja tehdä vaikkapa tuliaisostoksia. Buffetlounaan nautimme Åminnen kartanon ravintolan tunnelmissa.

Kotimatkamme alkaa Billnäsin ruukkikylän kautta Saloon, missä käymme tutustumassa Muurlan tehtaanmyymälän monipuoliseen tarjontaan.

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, Fiskarsin opastuksen, muut kohdevierailut, buffet-lounaan sekä matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

 

Itäinen Pirkanmaa

Itainen Pirkanmaa

Lähtö Tampereen seudulta klo 9. Paluu klo 18 aikoihin.

Matkamme alkajaisiksi sivuutamme Kangasalan keskustaajaman, Sahalahden ja Kuhmalahden. Pysähdymme hetkeksi ihastelemaan Pelisalmen Matinsaaressa Längelmävedestä nousevia valtavia siirtolohkareita.

Kuhmoisiin saavuttaessa ensimmäinen kohteemme on ainutlaatuinen Ase- ja varusmuseo. Maamme suurin yksityinen kokoelma on uskomattoman hieno läpileikkaus Suomen historiaa niin sodan kuin rauhankin ajalta.

Tämän jälkeen siirrymme Kuhmoisten Sahanrantaan, missä nautimme rantaravintolan maittavan buffet-lounaan. Seuraavaksi ohjelmassamme on Päijänne-risteily viehättävällä Jenni-Maria III:lla. Ennen paluumatkaa vierailemme vielä yli 200- vuotiaassa Kuhmoisten kirkossa.

Jätettyämme Kuhmoisten maisemat ajelemme entisen Luopioisten kunnan Rautajärven kylään, missä ihmettelemme maankuulun Hippeläisen sekatavarakaupan tarjontaa. Sitten tutustumme kulttuurikeskus Mikkolan Navetan miljööseen Luopioisten keskustassa. Entisen maatilan komeista rakennuksista löytyy mm. grammarimuseo sekä runsaasti kädentaitajien töitä katsottaviksi ja ostettaviksi.

Iltapäivän edetessä jatkamme Pälkäneeltä Vehoniemen Automuseolle Kangasalan puolelle. Viihtyisissä tiloissa voi tutustua entisaikojen kulkuneuvoihin, istahtaa kahvikupposen ääreen ja tehdä vaikkapa tuliaisostoksia. Näkötornin ylätasanteella pääsee ihastelemaan Roineen ja Längelmäveden komeita kansallismaisemia.

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. kuljetuksen turistibussilla, buffet-lounaan, Asevarusmuseon pääsymaksun, Päijänne-risteilyn, kohdevierailut sekä matkanjohtaja Juhani Viidan toimesta opastukset ja viihteet.

Lataa esite tästä

Kesäinen elämysmatka 2024

Jokioinen - Somero

Jokioinen ja Somero

Lähtö Tampereen seudulta klo 9.00. Paluu klo 19 aikoihin.

 • Opastettuna historiallinen Jokioisten kartanon upea miljöö
 • Forssan Autokeitaan maittava buffet-lounas
 • Ainutlaatuinen Hiidenlinna Kalevala-henkisessä ympäristössään
 • Humppilan Lasin monet ostospuodit
 • Matkanjohtajana Juhani Viita

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, opastettuna Jokioisten kartanon miljöön, buffet-lounaan, Hiidenlinnan pääsymaksun ja esittelyn sekä pullakahvit.

Lataa esite tästä

Mainioiden maisemien kesäretki 2024

Kappale kauneinta Suomea

Kappale kauneinta Suomea

Kärkistensalmi – Päijänteen risteily Sysmästä – Pulkkilanharju

Lähtö Tampereen seudulta klo 8.00. Paluu klo 19 aikoihin.

 • Kärkistensalmen rantaravintolan ”kymmenkahvit”
 • Puurakentamisen mestarinäyte Luhangan kesäkirkko
 • Päijänteen risteily Sysmästä (1,5 tuntia)
 • Buffet-lounas
 • Suomen kaunein maisematie Pulkkilanharju
 • Vääksyn kanava
 • Kauppakeskus Tuulonen paluumatkan taukopaikkana
 • Matkanjohtajana Juhani Viita

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. ”kymmenkahvit”, risteilyn, buffet-lounaan, kohdekäynnit ja matkanjohdon.

Lataa esite tästä

Erinomaisten elämysten bussiretki

Kuloveden kimallus - Rautaveden rannat

Kuloveden kimallus ja Rautaveden rannat

Tämä Nokian ja Sastamalan maisemiin suuntaava hyvän mielen matka vie vilkkailta valtaväyliltä kyläteiden ja entisyyttä huokuvien taajamien kiireettömiin tunnelmiin. Mielenkiintoiset käyntikohteet, kaunis luonto ja sinertävät järvenselät muodostavat bussiretkestä kiehtovan kokonaisuuden.

Alkajaisiksi ajamme Nokian Siuroon, missä vierailemme historiallisessa Knuutilan kartanossa ja sen upeassa pihapiirissä. Siuron nykyisyyttä vahvimmin edustavat alumiinia ja moottoreita valmistavat tehtaat. Retkihintaan sisältyvät munkkikahvit nautimme ravintolassa Siuronkosken äärellä.

Vuonna 1973 silloiseen Vammalaan liitetyssä Karkussa tutustumme oppaan johdolla keskiaikaiseen Pyhän Marian kirkkoon. Tällä harmaakivikirkolla on merkittävä kansallinen perinnearvo maalattioineen, 1200-luvun kastemaljoineen ja lähes 200 vuoden ikäisine ruumispaareineen.

Pienen ajomatkan jälkeen on vuorossa Pyhän Olavin kirkko, joka on 1990- luvun lopulla tapahtuneen tuhopolton jäljiltä kunnostettu upeaksi käyntikohteeksi. Oppaan tarinoita kuunnellen ihastelemme Kuutti Lavosen ja Osmo Rauhalan maalauksia, joista jokaisella on oma merkittävä merkityksensä.

Retken hintaan sisältyvän maittavan buffet-lounaan jälkeen teemme kierroksen Sastamalan keskustassa, kunnes palaamme Nokialle puolelle. Läpi kumpuilevien maisemien ajelemme Kutalan ja Sarkolan kautta Suoniemeen, joka oli vuoteen 1973 saakka itsenäinen kunta.

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. kuljetuksen laadukkaalla turistibussilla, munkkikahvit, kirkot opastettuina, buffet-lounaan ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

F.E. Sillanpään kansallismaisemat

Kyrösjärven kierros

Kyrosjarven kierros

Kehäkukkaa – Kultaa – Kauppalaa – Kyläraitteja

Lähtö Tampereen seudulta klo 9.00. Paluu klo 17 aikoihin.

Opastettu ja ohjelmallinen bussiretki Juhani Viidan johdolla on leppoisa hyvän mielen matka, jonka alkajaiksi kertaamme Hämeenkyrön kansallismaisemissa F.E. Sillanpään elämää. Vierailemme paikallisopas Äiti-Miinan johdolla Nobel-kirjailijan nuoruuden kodissa Töllinmäessä.

Hämeenkyrön Pappilanjoen rannalla sijaitseva Frantsilan Kehäkukka on seudun suosituin matkailukohde. Vietämme kiireettömän hetken vuonna 1875 rakennetussa koulurakennuksessa, missä toimii Kehäkukan yrtti- ja lahjatavaramyymälä. Kahvit ja marjapiirakat sisältyvät retkihintaan.

Matkamme jatkuu Viljakkalaan, joka huokuu hienolla tavalla entisajan kirkonkylän tunnelmaa. Näemme C.L.Engelin piirtämän kirkon ja muistelemme Haverin kultakaivoksen mielenkiintoista historiaa. Kyrösjärven itäreunaa seuraillen ajelemme Ikaalisten puolella läpi Luhalahden ja Röyhiön kylien. Maittavan lounaan nautimme kolmostien varressa sijaitsevan Tei-Tuvan maankuulun buffet-pöydän äärellä.

Lounaan jälkeen ajamme läpi Ikaalisten Wanhan Kauppalan, jonka arkkitehtuuri, kulttuuriperintö ja historian henkilöt tekevät siitä mielenkiintoisen käyntikohteen. Paluumatkalla jalkaudumme ihastelemassa Pinsiön Taimiston monipuolista tarjontaa.

Hinta alkaen 60 € / hlö.

Sis. kuljetuksen laadukkaalla turistibussilla, aamupäivän piirakkakahvit, buffet-lounaan, vierailukohteiden pääsy- ja opastusmaksut sekä matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

Lounais-Pirkanmaa ja Akaan alpakat

Lounais Pirkanmaa ja Akaan alpakat

Extrana Väinö Linnan reitti ja Punkalaitumen pytingit!

Lähtö Tampereen seudulta klo 9.00. Paluu klo 17 aikoihin.

Tällä bussiretkellä tutustumme Urjalan, Punkalaitumen ja Akaan mainioihin matkailukohteisiin. Piipahdamme myös Kanta-Hämeen puolella Humppilassa.

Ensimmäinen taukopaikkamme on maankuulu Urjalan Makeistukku, jonka runsas tuotevalikoima kattaa makeisten lisäksi mm. mausteita, luontaistuotteita, lisäravinteita ja muitakin elintarvikkeita. Viereisessä Motelli Pentinkulman kelohonkaisessa ravintolassa nautimme retkihintaan sisältyvät munkkikahvit.

Tämän jälkeen kertaamme Urjalassa syntyneen Väinö Linnan elämänvaiheita ja hänen kirjoittamansa Täällä Pohjantähden alla -trilogian taustamasemien sijoittumista seutukunnalle. Ajelemme Honkolan kartanon maisemissa ja näemme mm. palokuntatalon, ittellisten pirtin, Koskelan torpan sekä komean pappilan.

Matkamme jatkuessa ihastelemme Urjalan naapurikunnan Punkalaitumen upeita pytinkejä. Kunnantaloa sanotaan Suomen kauneimmaksi, kirkko on rakennuksista iäkkäin, pappila tunnetaan jykevän kokonsa ansiosta ja talonpoikaistalot kertovat takavuosien elinvoimaisuudesta.

Tämän jälkeen ajamme Pori-Helsinki -tien varressa sijaitsevaan Kauppakeskus Humppilan Lasiin. Matkan hintaan sisältyvän maittavan buffet-lounaan jälkeen on aikaa tutustua myymälöihin, joita alueella on lähes 20.

Paluumatkan alkajaisiksi piipahdamme suomalaisen lasinvalmistuksen alkujuurilla.

Nuutajärvellä Lasikylässä kohtaamme ainutlaatuisen miljöön, jonka 1850-luvulta peräisin olevat rakennukset ja niiden arkkitehtuuri huokuvat taianomaista entisyyttä.

Sitten jatkamme Akaan puolelle, missä pääsemme tutustumaan suloisiin alpakoihin ja laamoihin. Kuulemme tarinaa näistä kesyistä eläimistä ja pääsemme paijaamaan mahdollisesti myös alkaneen kesän vasoja. Paluumatkalla muistelemme mukavan retkipäivän antia ennen kotikulmille saapumista.

Hinta alkaen 60 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, pullakahvit, buffet-lounaan, Akaan alpakkatilan pääsymaksun, monet tarinat ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

Loistava Luoteis-Pirkanmaa ja Anne Mattilan Taidekahvila

Luoteis Pirkanmaa ja Anne Mattila

Lähtö Tampereen seudulta klo 9.00. Paluu klo 19 aikoihin.

Juhani Viidan johdolla toteutuva bussiretki vie mainioihin matkailukohteisiin ja erinomaisiin elämyksiin Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Matkan alkajaisiksi ajelemme Kurun keskustaajaman kautta Itä-Aureeseen Aurejärven kirkon mäelle. Pidämme pienen tauon ja syömme kevyen retkievään.

Matkamme jatkuu idyllisiä kyläteitä Aitonevalle, joka oli vuosikymmeniä Kihniön kunnan merkittävä elinvoimatekijä. Vierailemme turvemuseossa ja halukkaat ehtivät ihmettelemään myös näyttelykentän valtavia suokoneita.

Kihniön kuuluisuus Kalevi Keihänen muistetaan chinchillaturkistaan ja ennakkoluulottomista ideoistaan matkailuyrittäjänä. Pyhäniemen lomakeskuksessa muistelemme hänen vaiherikasta elämäänsä ja piipahdamme Keihäsestä kertovassa näyttelytilassa. Buffet-lounas sisältyy retkihintaan.

Kiireettömän aterian jälkeen ajelemme Satakunnan puolelle Karviaan Annen Taidekahvilaan. Taiteilija Anne Mattila tai joku muun yrityksen edustaja kertoo paikan entisyydestä ja nykyhetkestä. Kymmenet hienot taidemaalaukset ovat ihasteltavina ja nautimme talon viihtyisässä ravintolassa retkihintaan sisältyvät munkkikahvit. Alueella on useita näyttelytiloja, taidepolku ja lahjapuoti. Ennen kotimatkaa vierailemme Jalasjärvellä Pramian viinatehtaan myymälässä ja Lennolin myymälässä kodintekstiilien tarjontaan tutustuen.

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, kevyen välipalan, Aitonevan turvemuseon maksun, buffet-lounaan, Taidekahvilan esittelyn ja munkkikahvit, eri kohdevierailut sekä monet tarinat ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

Mennään Mänttään - Taiteiden kaupunkiin

Mänttä

Kulttuuria ja teollisuushistoriaa ympäri vuoden!

Lähtö Tampereen seudulta klo 10. Paluu klo 17 aikoihin.

Matkanjohtaja Juhani Viidan tarinoiden myötä alkumatka taittuu mukavasti Oriveden ja Juupajoen maisemissa.

Ensimmäinen pysähdyksemme on Serlachius-museo Gösta, missä opastetulla kierroksella ihastelemme taideaarteita upeassa Joenniemen kartanossa ja sen yhteydessä olevassa modernissa paviljongissa.

Vaikuttavan kulttuurielämyksen jälkeen onkin jo ruokailun aika. Maittava buffet-lounas nautitaan Ravintola Veturitallissa Mäntän Myllyrannassa.

Kiireettömän aterian jälkeen seuraava kohteemme on entinen paperiyhtiön pääkonttori Serlachius-museo Gustaf. Kuulemme alku-infon ja sitten on aikaa omatoimisesti tutustua talon arkkitehtuuriin, mielenkiintoiseen historiaan ja sen näyttelyihin.

Hinta alkaen 55 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, Serlachius museoiden pääsy- ja opastusmaksut, buffet-lounaan sekä Juhani Viidan toimesta matkanjohdon ja viihteet.

Lataa esite tästä

Viitapalveluiden suosituin kesäretki!

Näsijärven kierros ja Killinkoski

Näsijärven kierros ja Killinkoski

Extrana Vinhan kirjakauppa Ruovedellä

Juhani Viidan johdolla toteutuva kokopäiväretki on leppoisa hyvän mielen matka upeiden maisemien, kiehtovien kohteiden ja tarttuvien tarinoiden merkeissä.

Ensimmäinen kohteemme on Kivityöliike E.Väisänen Kurussa. Tutustumme Pirkanmaan maakuntakiveen ja ihastelemme lahjatavaramyymälän tarjontaa.

Retkemme jatkuessa Virroille ohjelmassa ovat matkan hintaan sisältyvät munkkikahvit Vaskiveden Rasin Tuvassa. Sitten vietämme tunnelmallisen hetken Virtain Härköskylässä sijaitsevassa Matias Kappelissa.

Tämän jälkeen ajelemme Killinkosken kylätaajamaan Virtain pohjoislaidalle. Wanhan tehtaan miljöössä tarjolla ovat mm. seutukunnan teollisuushistoriaa esittelevä museo, valokuvataiteen uranuurtaja I.K.Inhan Into-Keskus ja Suomen suurin kameramuseo. Aikaa on myös ostoksiin nauhatehtaan myymälässä ja kirpputorilla.

Killinkosken elämysten jälkeen vuorossa on Virtain Perinnekylä, missä nautimme maittavan buffet-lounaan. Pienellä Virtain keskustaajaman kiertoajelulla näemme Antti Hakolan piirtämän kirkon, uuden yhtenäiskoulun ja mm. laivarannan.

Paluumatkamme edetessä poikkeamme kulttuuristaan tunnetun Ruoveden keskustaan. Tutustumme paljon julkisuutta saaneen Vinhan kirjakaupan monipuoliseen tarjontaan, näemme Sofia Magdalenan kirkon ja laivarannan.

Teiskoon saavuttaessa ihastelemme Paarlahden vuonon ja 1800-luvun lopussa valmistuneen graniittisen Aunessillan maisemia. Sokerina pohjalla on vielä vierailu iloisen palvelun Teiskon Viinissä. Halukkailla on mahdollisuus tuliaisostoksiin.

Hinta alkaen 60 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, kahvit, buffet-lounaan, viisi eri kohdekäyntiä ja viihdyttävät tarinat Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

Klaus Kurjen tie – Hukianhovin perinnelounas – Harri Henttinen

Parasta pyhäjärveä

Parasta Pyhäjärveä

Lähtö Tampereen seudulta klo 10. Paluu klo 16 aikoihin.

Juhani Viidan johdolla toteutuvalla bussiretkellä kuljetaan Pirkanmaan alkujuurilla Lempäälän ja Vesilahden maisemissa.

Nykyaikainen kasvukunta Lempäälä tarjoaa kulkijoille myös entisyyttä ja näemmekin mm. keskiaikaisen Pyhän Birgitan kirkon sekä historiallisen Kuokkalan Museoraitin.

Vesilahdella ajelemme pitkin kiehtovaa Klaus Kurjen -tietä sen maisemien ja rakennusten historiaa kerraten. Noin 20 kilometrin mittaisella reitillä teemme mielenkiintoisen aikamatkan pakana-ajoista näihin päiviin. Seutuun liittyvät Rauni Mollbergin ”Mollewuud” ja P.A.Turpeisen edesottamukset herättävät monia muistoja valkokankailta ja tv-ruuduista.

Matkan edetessä näemme myös Laukon kartanon, minkä jälkeen nautimme maittavan perinneaterian Hukianhovissa Pyhäjärven rantamilla.

Iltaäivän kohokohtana on kiireetön vierailu Vesilahden kirkossa, missä Kirkkoherra Harri Henttinen kertaa mukaansa tempaavalla tyylillään kirkon historiaa ja toimintaansa seurakuntansa pidettynä paimenena.

Hinta alkaen 60 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, Hukianhovin lounaan, Vesilahden kirkon ”Kirkko-Harri” Harri Henttisen opastamana sekä monet tarinat ja matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

Bussiretkien kestosuosikki

Porvoo – Tunnelmallisten hetkien kaupunki

Keskiaikainen Porvoon tuomiokirkko

Lähtö Tampereen seudulta klo 8.00. Paluu klo 19 aikoihin.

 • Runebergin kotimuseo opastettuna
 • Keskiaikainen Porvoon tuomiokirkko
 • Ravintola Fabrikenin buffet-lounas
 • Vanhan kaupungin kujat, kahvilat ja puodit
 • Brunbergin makeistehtaan tehtaanmyymälä
 • Matkanjohtajana Juhani Viita

Tutustumme oppaan johdolla kansallisrunoilijamme Johan Ludvig Runebergin ja vaimonsa Fredrikan kotiin, joka museoituna on kiehtova vierailukohde ja yksi Porvoon suosituimmista nähtävyyksistä.

Upeassa Porvoon tuomiokirkossa puolestaan teemme aikamatkan maamme historiaan aina 1200-luvulta Aleksanteri I:n aikojen kautta näihin päiviin.

Vanhan Porvoon ainutlaatuisuutta tullaan katsomaan eri puolilta maailmaa. Vaikka alueella eletään vahvasti nykypäivää, on moni asia sopivasti ennallaan. Hienosta tunnelmasta bussiretkeläiset saavat nauttia lounaan jälkeen omaan tahtiin ennen Brunbergin tehtaanmyymälän ostoskäyntiä.

Hinta alkaen 65 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, Runebergin kotimuseon pääsy- ja opastusmaksut, muut kohdevierailut, buffet-lounaan sekä matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

Mainiot maisemat – kiehtovat kohteet 2024

Roineen kierros

Roineen kierros

Lähtö Tampereen seudulta klo 9.00. Paluu klo 17 aikoihin.

Juhani Viidan johdolla toteutuva Roineen kierros on leppoisa kokopäiväretki. Pirkanmaan maakuntalaulussakin mainitut kansallismaisemat avautuvat kiehtovina eteemme. Mielenkiintoiset kohteet tarjoavat runsaasti koettavaa ja katsottavaa.

Ensimmäiseksi vierailemme Kulttuurikeskus Äijälässä Kangasalla. Hyvin rakennetussa näyttelytilassa tutustumme talon oppaan johdolla Karjalan kansan vaiheisiin kotiseuduillaan, evakkotaipaleilla ja jälleenrakentamisen aikana. Lopuksi vietetään tuokio karjalaisten laulujen parissa. Tämän jälkeen matka jatkuu ohi Liuksialan kartanon, jolloin kertaamme Kaarina Maununtyttären elämää.

Valkeakoskella tutustumme Myllysaaren museon monipuoliseen tarjontaan. Seutukunnan historia esittäytyy laadukkaiden museo-osastojen myötä ja näemme Juuso Waldenin Italiasta hankkiman aidon gondolin. Suomen jalkapallomuseo on puolestaan urheilun ystävien ehdoton suosikki.

Valkeakoskella myös nautimme matkan hintaan sisältyvän buffet-lounaan. Tämän jälkeen ajelemme Pälkäneelle ja sen kuuluisaan Laitikkalan makukylään. Rönnvikin tilalla voi maistella talon suosikkiviiniä ja tehdä ostoksia viinimyymälässä.

Tämän jälkeen jatkamme kunnan keskustaajaman ja Suuren Pohjan sodan taistelumaisemien kautta mukavia kyläteitä upeisiin harjumaisemiin Kangasalle. Vehoniemen Automuseon viihtyisissä tiloissa voi tutustua entisaikojen kulkuneuvoihin, istahtaa kahvikupposen ääreen ja tehdä vaikkapa tuliaisostoksia. Näkötornista pääsee ihastelemaan Roineen ja Längelmäveden upeita maisemia.

Hinta alkaen 55 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen buffet-lounaan, Äijälän pääsy- ja opastusmaksun sekä Juhani Viidan toimesta matkanjohdon.

Lataa esite tästä

Kesäretki 2024

”Rottien pyhimys” ja Vanajaveden kierros

Rottien pyhimys

 • Opastettuna keskiaikainen Hattulan Pyhän Ristin kirkko
 • Valkeakoskella maittava buffet-lounas
 • Kesäiset yhteislaulut Juhani Viidan johdolla
 • Vehoniemen Automuseon kuuluisat lusikkamunkkikahvit

Hinta vähintään 45 henkilön ryhmällä 60 € / hlö.

Sis. kuljetuksen laadukkaalla turistibussilla, opastettuna Pyhän Ristin kirkon, buffet-lounaan, Vehoniemen lusikkamunkkikahvit, matkatarinat ja viihteet Juhani Viidan johdolla.

Lataa esite tästä

Kulttuuria, kädentaitoja ja mainioita makuja!

Sastamalan sydänmailla

Sastamalan sydanmailla

Sarkia – Rukkitaivas – Nahkaverstas – Huitun tila - Herkkujuustola

Lähtö Tampereen seudulta klo 8.30. Paluu klo 17 aikoihin.

Juhani Viidan johdolla toteutuva bussiretki vie kiehtoviin kohteisiin Sastamalan eri puolille. Aamupäivän vietämme Kokemäenjoen varrella Kiikassa, tutustuen runoilija Kaarlo Sarkian lapsuusmaisemiin ja nuoruusajan kotiinsa.

Tänäkin päivänä monet tunnistavat vuonna 1902 syntyneen Sarkian säkeet: "Älä elämää pelkää, älä sen kauneutta kiellä. Suo sen tupaasi tulla tai jos liettä ei sulla, sitä vastaan käy tiellä, älä käännä sille selkää. Älä haudoille elämää lymyyn kulje: ei kuolema sinulta oveaan sulje.”

Vierailemme myös Kiikan Rukkitaivas -museossa sekä Nahkaverstas Eliisa- Marjaanassa. Maittavan buffet-lounaan jälkeen ajelemme Mouhijärven Häijääseen tutustumaan Huitun lammastilaan ja ennen kotimatkaa pistäydymme vielä sveitsiläissyntyisen Peter Dörigin Herkkujuustolassa.

Hinta alkaen 60 € / hlö.

Sis. kuljetuksen laadukkaalla turistibussilla, aamupäivän pullakahvit, buffet-lounaan, vierailukohteiden pääsy- ja opastusmaksut sekä matkanjohdon Juhani Viidan toimesta.

Lataa esite tästä

Kesäretki 2024

Strömsö – Raippaluoto

Strömsö ja Raippaluoto

Meren kuisketta ja mahtavia maisemia

Lähtö Tampereen seudulta klo 8.00. Paluu klo 20 aikoihin.

Lähde nauttimaan merellisistä maisemista ja Strömsö tv-sarjan kuvauspaikkojen opastetusta kierroksesta. Teemme myös kiertoajelun Raippaluodossa ja nautimme maittavan saaristolaislounaan rantaravintolassa upean sillan kupeella. Mennessä ja palatessa pidämme kiireettömän tauon.

Hinta alkaen 70 € / hlö.

Sis. bussikuljetuksen, Strömsö opastettuna ja Rantaravintola Berny`s Cafen saaristolaisen buffet-lounaan. Matkanjohtajana Juhani Viita.

Lataa esite tästä

Tampereen uudistuvat kasvot 2024!

Tampereen uudistuvat kasvot

Tampereella rakennetaan uutta ja ihmeellistä hengästyttävää tahtia - tule, näe ja koe Tampereen uudistuvat kasvot 2024!

Kierros alkaa klo 12 ja päättyy klo 17.

Opastetun kiertoajelun alustava reitti: Hervanta -Vuores - Kalevan itäpää - Keskussairaalan alue ja Kauppi (tauko Kauppi Sports Centerissä) - Nokia Arena - Finlayson - Pispalan valtatie - Hiedanranta - Lentävänniemi ja Niemen alue - Santalahti - rantatunneli sekä Ranta-Tampella. Kuulemme myös Särkänniemen ja Näsisaaren suunnitelmista. Iltapäiväkahvit nautimme Lielahden kartanon historiallisissa tunnelmissa.

Kierroksen johtaa Tampereen kaupunkiopas.
Matkanjohtajana Juhani Viita koko päivän.

Hinta alkaen 38 € / hlö.

Sis. kuljetuksen laadukkaalla turistibussilla, viiden tunnin opastetun kierroksen ja iltapäiväkahvit.

Lataa esite tästä

Upeiden elämysten bussiretki

Ainutlaatuinen Tuusulanjärven taiteilijayhteisö

Tampereen uudistuvat kasvot

Sibeliuksen Ainola - Ahon Ahola - Halosen Halosenniemi

Lähtö Tampereen seudulta klo 8.00. Paluu klo 18-19 aikoihin.

Tuusulanjärven rannoille syntyi noin sata vuotta sitten ainutlaatuinen taiteilijayhteisö, jolla oli aivan erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä. Tänään kansallisromanttiset taiteilijakodit vievät kävijänsä aitoihin tunnelmiin, joissa synnytettiin se kansallistunne, joka inspiroi ja johdatteli kansakunnan itsenäistymiseen 1917.

Päivän aikana vierailemme paikallisoppaiden johdolla Sibeliuksien Ainolassa ja taidemaalari Pekka Halosen Halosenniemessä. Lisäksi tutustumme omatoimisesti Juhani Ahon taiteilijakoti Aholaan. Kiireettömän päivän lomassa retkihintaan sisältyvän lounaan nautimme ravintola Krapin Mankelissa.

Menomatkalla pidämme tauon Tervakosken Linnatuulessa ja paluumatkalla Riihimäen Ullan Pakarissa. Matkanjohtajana Juhani Viita.

Hinta vähintään 55 hengen ryhmällä 80 € / hlö (Museokortilla 55 € / hlö)

Hinta 45 - 54 hengen ryhmällä 85 € / hlö (Museokortilla 60 € / hlö)

Hinta 35 – 44 hengen ryhmällä 95 / hlö (Museokortilla 70 € / hlö)

Hinta 25 – 34 hengen ryhmällä 105 / hlö (Museokortilla 80 € / hlö)

TERVETULOA!

Lataa esite tästä